Vilka ledarattityder har du?

Du är numera en rutinerad supporter och packar både sittdyna, picnic och keps med dig när du ska på match. Du ser fram emot gemenskapen på läktaren. Du är en superengagerad förälder med god kunskap om sporten efter att både ha spelat själv och följt svenska och utländska ligor. När spelet börjar är du uppmuntrande, ropar hejaramsor och sjunger hymn.

Men så händer något. En felpassning, en utvisning, ett domarbeslut eller ett motståndarlag som inte spelar schysst. Vad händer? Byts din tidigare så positiva attityd mot något annat som tittar fram? Börjar du påpeka vilka fel och brister som spelarna i ditt lag har och vilka misstag de gör? Börjar du klaga på domaren och de beslut som hen fattar? Berättar du för din omgivning hur illa det ser ut? Börjar du skrika på enskilda spelare med spelarråd?

Tänk dig att situationen ovan skulle gälla den organisation som du jobbar i.  I en krissituation skäller du ut enskilda medarbetare och din ledningsgrupp, du säger ju bara sanningen? Du ser alla misstag som ni gjort och berättar frikostigt hur dåligt det går för er? Du uttrycker dig i vaga termer som ”vi måste bli mycket bättre på att lyssna på våra kunder”.

Vi på Leadership2Grow har under många år inspirerat ledare att se hur attityder påverkar dig själv och din omgivning och hur det i ett större perspektiv påverkar utvecklingen i din organisation. Är det din tur att bli utmanad av oss i dina attityder?

 

Vilka ledarattityder har du?