Podcast

Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.

Ett samtal om hur nyfikenhet och att bygga en verksamhet är motorn hos Gunilla. 

Att starta och driva en klädbutik tillsammans med dottern @Malin Svanström ställer ibland saker på sin spets. Hur hantera man relationen mor – dotter professionellt och hur ställer man om när pandemin sätter totalstopp i butiken@GunillaSvanström, ägare av @About-Ourstory, berättar om sitt entreprenörens ledarskap.  

Vi som poddar med Gunilla idag är Anna-Carin och Nicole från @Leadership2Grow. 


I dagens avsnitt följer du med i vårt samtal om tid. Vi resonerar kring hur vi kan tänka för att prioritera, minska eventuell stress och om hur vi framförallt kan använda vår tid på ett så bra sätt som möjligt. Vi som samtalar är Nicole Vujanovic och Annika Nordén från @Leadership2Grow. 

#hållbartledaskap #självledarskap #coach #effektivitet #tid 


Vikten av att vara genuin och äkta är @SusanneHjalmereds recept. Idag leder hon @Sigmarecruit i Sverige. Att förändring är nödvändigt och att ha modet fånga tillfället när det kommer är en del av resan som du får lyssna på här.  

Vi som samtalar idag är Anna-Carin Eriksson och Lars Engström från @Leadership2Grow. 


I detta avsnitt samtalar vi kring fakta och möjligheter att påverka utfallet vid ökat engagemang

hos dina medarbetare.

 

#agiltledarskap   #affärsutvecklingsstöd #engagemang


Welcome to take part in an amazing personal journey, which started with a trainee program in India and lead to a passionate leadership, focusing on the values engaged people can create together.  

Get inspired by Ajay’s reflections around how diversity can drive progress and learn how the Swedish “consensus culture” can be used more efficiently to reach our goals.  

Bio:  Ajay Naik started working for SKF in 1988 with numerous leading positions in the company. Before he took responsibility for the Gothenburg plant in 2017 he was plant manager in Ahmedabad, India.  

#ledarskap #leadership #inspire #servantleadership #engagement #strenghts #result #weareSKF #rotationforlife 

The podcast team today is Nicole and Lars from Leadership2Grow.  


Dröm så stort att du nästan inte vågar säga det högtLyssnadagens avsnitt med Frida Treschow, ägare av Treschow & Partner,  karriärskvinna, författare och mamma till 2. Hon delar med sig av resan från ung hästtjej till Advokat med egen byrå. En resa om motoch medgång, ledarskap och mod.  

Vi som poddar med Frida idag är Anna-Carin och Nicole. 


Nu börjar snart en spännande höst där vi alla kan känna en osäkerhet kring hur det kommer att bli.

Mycket är inte ”som vanligt” och vi vill därför ”peppa ” dig till att skapa personlig energi, något som faktiskt går att påverka.

Att motivera sig själv är direkt kopplat till våra attityder och vår förmåga att tänka positivt. Förmågan att motivera sig själv är en utpräglat god ledaregenskap. Tar det emot, så finner man vägar att få upp farten igen. Innan man har den kunskapen och har tränat upp förmågan, är det inte så lätt att motivera andra. Utan egen och andras motivation kommer man ingenstans. Motivation är den viktigaste drivkraften av alla, i liv och ledarskap.

Behärskar du konsten att motivera dig själv och att överföra den kraften till andra, kan du åstadkomma underverk.

För att komma igång och ge dig lite utrymme för eftertanke vill vi bjuda in dig till en mix av podsamtal som vi tror kan ge dig lite ”startspray”


Kommunikation, relationer och närhet är mycket viktiga faktorer för att lyckas i sitt ledarskap 

Olika kulturer kräver sin speciella hantering och gruppdynamik för att nå framgång. Hur hanterar man framgång resp. motgång och hur arbetar man med alla mentala faktorer. 

Lyssna och inspireras av Jörgens stora erfarenhet av ett situations anpassat ledarskap och hur detta kan nyttjas framgångsrikt både inom elitidrott och näringsliv. 

Du kan höra mer av Jörgen i hans pod Coach meet coach men här i detta avsnitt får du förmånen att höra Jörgens egna reflektioner kring ledarskap. 


Vad drömmer du om? I detta avsnitt reflekterar vi och tipsar om hur du kan använda dig av dina drömmar för att skapa mer energi, lust och utveckling. 


Hur skulle det vara om vi vågade tala mer om döden och planera hur vi vill ha det? Hur kan vi äga våra dagar livet ut? I detta avsnitt berättar Jenny-Ann om sin resa och erfarenheter som begravningsentreprenör och Sveriges endaEnd of life DoulaDödsdoula.