Podcast

Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.

Affe Akbari,Vd FABERO berättar öppenhjärtigt omod och rädslor. Hur förändring leder till nya mål. Varför reflektioner har blivit allt viktigare.  

Vi som poddar idag är Anna-Carin och Nicole,


Hur gör du ditt bokslut över 2020 och hur tar du dig an 2021? I dagens avsnitt möter du Anna-Carin, Lars och Mats, alla från @Leadership2Grow. Samtalet berör hur våra attityder påverkar oss när vi reagerar på omvärldsfaktorer vi inte kan påverka samt hur olika vi väljer att reagera på dom. Den stora nyckeln i samtalet är reflektion. Häng med och låt dig inspireras av några olika tillvägagångssätt för lyckad reflektion. 

 

 


Alla bra mål brukar börja med en dröm, en önskan. Att drömma handlar om att tänka sig att ha, få, äga, uppnå, uppleva – utan några som helst begränsningar. Idag vill vi ge lite inspiration till dig att våga drömma inför det nya året. Vi delar även med oss lite konkreta tips hur det kan gå till. 

 

Vi som poddar idag är Anna-Carin, Nicole och Lena


Dagens gäst är serieentreprenören Ola Ekman. Ola undervisar och är gästföreläsare på Handels i Göteborg. Han har varit med och grundat programmet “Master of Entrepreneurship”, som erbjuds studenter i Göteborg. Dessutom driver han flera välgörenhetsprojekt där han hjälper människor att växa och få möjlighet till ett bättre liv, bl.a. en skola som han driver i Kigali, Rwanda. Ola lyfter gärna fram betydelsen av akademiska kunskaper med och att jobba med sin personliga utveckling och ledarskap. 

Jag som poddar idag är Tomas Jacobsson.


Följ med vårt samtal om mål. Vi resonerar kring betydelsen av mål, attityder till mål och kanske det viktigaste, effekterna av att jobba med mål som ett verktyg för att nå resultat. 

Du lyssnar på Lars och Lena på @Leadership2Grow. 


Möt @alexandrabjörk, VD för @venturecup, som hjälper entreprenörer att förverkliga sina drömmar. I vårt samtal delar hon med sig av sina erfarenheter och reflektioner kring personligt ledarskap, styrkan som finns i våra olikheter, vikten av ett positivt mindset och förmågan att skilja på sak och person.   

Vi som poddar idag är Lars Engström och Nicole Vujanovic 


Genom att fokusera på samhörighet och gemenskap kan äldreomsorgen bli en välmående verksamhet. Lyssna och inspireras på @RobertSzasz tankar kring ledarskap och att våga lämna sin komfortzon 

En framgångsnyckel är att förstå vad som motiverar unga medarbetare (millenials) 

“Om du inte kan förstå dina medarbetare, kommer de aldrig förstå vart du vill leda dem “ 

  

Vi som samtalar idag är Anna-Carin Eriksson och Lars Engström från @Leadership2Grow. 


Ett samtal om hur nyfikenhet och att bygga en verksamhet är motorn hos Gunilla. 

Att starta och driva en klädbutik tillsammans med dottern @Malin Svanström ställer ibland saker på sin spets. Hur hantera man relationen mor – dotter professionellt och hur ställer man om när pandemin sätter totalstopp i butiken@GunillaSvanström, ägare av @About-Ourstory, berättar om sitt entreprenörens ledarskap.  

Vi som poddar med Gunilla idag är Anna-Carin och Nicole från @Leadership2Grow. 


I dagens avsnitt följer du med i vårt samtal om tid. Vi resonerar kring hur vi kan tänka för att prioritera, minska eventuell stress och om hur vi framförallt kan använda vår tid på ett så bra sätt som möjligt. Vi som samtalar är Nicole Vujanovic och Annika Nordén från @Leadership2Grow. 

#hållbartledaskap #självledarskap #coach #effektivitet #tid 


Vikten av att vara genuin och äkta är @SusanneHjalmereds recept. Idag leder hon @Sigmarecruit i Sverige. Att förändring är nödvändigt och att ha modet fånga tillfället när det kommer är en del av resan som du får lyssna på här.  

Vi som samtalar idag är Anna-Carin Eriksson och Lars Engström från @Leadership2Grow.