Podcast

Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.

Ansvar – hur hänger det ihop med engagemang och helhetssyn? 

Har det personliga ansvaret påverkan på laget och den roll jag har i verksamheten? Vi tar upp dessa frågor i ett samtal om hur ansvar yttrar sig genom våra attityder och beteenden. 

 

Vi som poddar idag är Anna-Carin och Lena från @Leadership2Grow. 


När förutsättningarna snabbt ändras har vi lärt oss att vi kan ställa om vårt ledarskap 

Lyssna på @Magnus Jacobsson från @Systembolaget som beskriver hur en stark kultur kan lägga grunden för en effektiv omställning.  

Går det att hålla igång en mellanmänsklig dialog trots att vi inte kan mötas fysiskt? 

Att frekvent ge varandra återkoppling en viktig framgångsfaktor. Ännu viktigare är att anstränga sig så att denna återkoppling blir utvecklande för mottagaren. 

Missa inte detta samtal! 

Idag samtalar Lars med Magnus 


 Annika och Lars diskuterar viktiga förutsättningar för att både få till en god laganda och ett gott resultat i en arbetsgrupp. De beskriver metoder för att få till en ännu bättre kommunikation i tider där vi möts mer och mer digitalt. Vi resonerar också kring vad som krävs för att stärka vår sociala interaktion och därigenom bli bättre på att se och stötta varandra. Vi vill bjuda in dig till en kort reflektion som vi hoppas ger dig några konkreta verktyg att testa direkt.  

Blir du nyfiken på att ställa en diagnos på just ert teamarbete för att sedan ta er till nya höjder i er teamsamverkan vill vi utmana er till att kika på vårt erbjudande ‘TEAMBAROMETERN’ på vår hemsida. 

 


Möt @Annica Lundgren Frisk från @Tullverket, som engagerat delar med sig av några framgångsnycklar för bra ledarskap. Annica vill utmana alla lyssnare till att våga bli ledare! Det är kul och du kommer inte att ångra dig. Från idrotten hämtar hon mycket erfarenheter kring att skapa effektiva team. “Försök skapa team med olika kompetenser, personligheter, kön och bakgrund” 

Blir ni nyfikna på Annica vill ni kanske även följa hennes framsteg i årets omgång av Robinson; – “Den största utmaningen hittills- “  

Idag är det @Lars  som samtalar med Annica 


Employer Branding handlar om olika arbetsgivares varumärke. I vilken omfattning man känd bland de människor som skall in på arbetsmarknaden och de som är på väg att byta jobb. Likaså hur attraktiv man är för dessa målgrupper. I denna POD har vi rapporten från Ranstad som grund i vår spaning, vad som krävs av er som arbetsgivare för att locka till sig talangerna.

I dagens avsnitt är det Nicole, Mats och Tomas som samtalar.


Möt @Caroline Spännar från @Mindworkout, som engagerat delar med sig av några framgångsnycklar som skapar bättre balans i din vardag. 

Om du blir medveten om hur hjärnan kan tränas upp kan du skapa nya goda vanor och rutiner som ger både energi och fokus. 

Caroline berättar att hon möter många personer med höga krav på sig själva och hur detta alltför ofta påverkar självkänsla och välmående. 

 I slutet av samtalet vill vi utmana Dig till att delta i ett kort och stimulerande mindworkoutpass ! 

  • Du kommer  uppleva en ledd meditation, få pröva på metodiken och direkt känna effekterna på dig själv. Varmt välkommen att medverka!   

 Idag är det @Lars från @Leadership2Grow som samtalar med Caroline 

 


Vi samtalar runt vikten av kommunikation. Vilka är framgångsfaktorerna för att skapa en god kommunikation? 

Du lyssnar på Mats och Lena 


Magnus beskriver utmaningen att fylla det fina skalet med ett modernt innehåll. Vilka värderingar styr, som gör det möjligt att kombinationen av elit, bredd, högt kundindex och del av samhället fungerar? 

Magnus Jivén Klubbchef Ljunghusens Golfklubb 

Vi som poddar; Annika Nordén och Lars Engström


I skånska Höllviken driver Jens familjens butik med en årlig försäljning på 400 miljoner. Jens berättar hur de med hjälp av bästa personalen och 5-årsplaner kunde fatta snabba beslut och ställa om i pandemin och bli Årets butik 2020. 

Dagens poddare Annika och Lars


ShokaÅhrman Sparekonom, SPP och författare sätter fingret på hur vi kan äga vår framtid genom ekonomiskt självledarskap. Hon vill inspirera oss att ta mer ansvar, engagera oss i pension och investeringar som leder till medvetna ekonomiska beslutShoka uppmanar till att dealdrig är försent att komma igång, börja idag.  

 

Vi som poddar idag är Anna-Carin och Nicole