Podcast

Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.

I dagens avsnitt talar vi om att inte bara tänka arbetsplats och vad man gör på arbetsplatsen utan vikten av att även lyfta in privatlivet när man leder människor. 

Samtidigt är detta en första presentation av Jesper Silvanius som på ett personligt sätt beskriver några av de ledord som styr hans ledarskap. 

Vi resonerar om vikten av att stanna upp och reflektera kring hur du mår. Ett sätt att säkra att detta blir gjort regelbundet är att ha ’ one-to-one samtal’ Att i dessa samtal betygsätta och följa upp individuella områden som är påverkar ditt mående kan skapa både fokus och insikter. 

Det som mäts blir ju ofta gjort! 

Över tid kan denna metodik, efterhand som tilliten har byggts upp, få kollegor att steg för steg lyfta och må ännu bättre . Och detta har en tendens att ’smitta av sig ’ på övriga på arbetsplatsen 

  

I detta avsnitt hör du Jesper & Lars från Leadership2grow.    


Följ med på ett utmanande och intressant samtal om hur ledarskapet blir sättet att nå företagets högre syfte. 

Tillsammans med @Cozette Wachtmeister-Zeito från @Removement & @Helena Torhage från @Backing The Future blir det en engagerande diskussion med många värdefulla perspektiv. 

Vi pratar hållbart och regenerativt ledarskap och om Tripple bottom line, dvs att göra affärer som gynnar både People, Planet & Profit💫 

Vi kommer fram till att ledarens främsta uppgift är att ta fram ett syfte och mål som alla förstår och tror på och gemensamt vill uppnå . Ledarens roll är sedan att inspirera till att gå mot målet tillsammans och vara stolta över den vägen ! 

En annan avgörande faktor för utveckling och framgång är att kommunicera att det är okej att misslyckas ! Kanske är det dags att införa ett ’misslyckande board’ på er arbetsplats ? 

I detta avsnitt hör du Jesper & Lars från Leadership2grow.    


Önskvärda resultat kommer sällan av sig själv. I denna podd pratar vi om grunderna för ett coachande ledarskap. Det coachande ledarskapet anses vara en grundläggande faktor för att skapa ägarskap och ansvarskänsla över sin egen utveckling och i förlängningen skapa resultat i sitt uppdrag. Häng med när vi pratar om att ta små, små steg i en konsekvent riktning över tid och vad det kan leda till.   

  

I detta avsnitt hör du Lars & Mats från Leadership2grow.   


Många blir stressade bara av att höra ordet konflikt. Synonymer till konflikt är motsättning och oenighet och man associerar ofta ordet med någon form av krig. Inte konstigt att vi inte vill ha konflikter på jobbet! 

Mycket kan göras för att förebygga konflikter. Att skapa tydlighet i alla led i organisationen omkring mål och förväntningar är ett exempel. Att vara öppen för att lyssna på andras åsikter och inte vara orubblig i sin egen ståndpunkt gör det möjligt att hitta lösningar. Kanske att vi rentav kan försöka se konflikter som en möjlighet att lära av varandra!  

I dagens podd samtalar Lena J, Mats, Lars och Lena E från Leadership2Grow om hur man förebygger och hanterar konflikter på arbetsplatsen. Välkommen att lyssna! 


Giovanni Nicoletti, med lång erfarenhet att driva restaurangverksamhet, ger oss nycklarna till hur vi får ut det bästa av kommande generationer. De unga vuxna är inte så konstiga eller sönder curlade som vi tror, de tänker annorlunda och värderar livet på ett annat sätt. 

Genom sitt trygga ledarskap lotsar han sina anställda varsamt framåt att våga ta för sig och utvecklas. Ledarskapet bygger bla på tillit, närvarande, tydlighet och en stor skopa glädje. 

I podden är det Lars och Lena som har fått förmånen att samtala med Giovanni Nicoletti. 


Ledningsgruppen är sannolikt företagets viktigaste team. Hur väl detta team fungerar är avgörande för företagets framgång. Listan över vad som skapar en effektiv ledningsgrupp är lång. Några exempel är:  

  • Ett lag med ett tydligt, gemensamt uppdrag och gemensamt formulerade mål 
  • Man har tydliga roller, förstår vikten av helhetssyn på företagets verksamhet samt tar beslut för företagets bästa, inte den egna avdelningens 
  • Strategiskt arbete utgör större delen av gruppens uppdrag 
  • Gruppen tar beslut och kommunicerar dessa ut i organisationen 

I dagens podd diskuterar Mats Andersson och Lena Järlo från Leadership2Grow arbetet i ledningsgruppen och vad man kan tänka på för att optimera dess effektivitet. Hur väl fungerar ledningsgruppen på ditt företag? 

 


Välkommen till ett varmt samtal om utveckling, drivkrafter och vad som egentligen är viktigt i livet. Anna Nivala delar generöst med sig av sina erfarenheter kring att göra medvetna val och att utkristallisera vilka frågor som är viktiga för just dig. 

Vi resonerar också om värdet av kultur och värderingar i en organisation och hur hållbarhet kan drivas även ur ett affärsperspektiv. 

Och till sist, vet du vad ”snälltolka ” innebär? ”  

”Om alla blir lite mer öppna, vågar lite mer och snälltolkar varandra 

 -> då kommer vi komma så mycket längre fram ” 

I podden samtalar Anna  från Bengt Dahlgren med Lars från Leadership2Grow. 


I detta avsnitt får du ta del av tävlingsmänniskan Micael Holmströms inspirerande resa från idrottslivet till näringslivet. Ett engagerande samtal om vad som får människor och organisationer att växa och utvecklas. 

Vikten av att leda med vision och kontext samt att överlåta ansvar och befogenheter till individer och team när det kommer till att lösa utmanande affärsproblem. Och hur medarbetarna på tretton37 själva tar ansvar för att driva och äga ett kulturarbete, som hålls i dagligt fokus genom filosofin ” The standard you walk past is the standard you accept”. 

I podden samtalar Micael från @tretton37 med Lars från Leadership2Grow. 

Välkommen att lyssna! 


Har du någon gång som ledare upplevt att du fått feedback på ditt ledarskap som du inte kan känna igen? Något som du under dina år som ledare aldrig hört tidigare? 

Vid dessa tillfällen är det skönt att ha koll på sitt ledarskap; att min egna självinsikt stämmer överens med andras uppfattning om mig. 

 

I denna podd pratar Mats och Lena om vikten av att jobba med sin självinsikt och regelbundet stämma av den med sin omgivning. Vi resonerar även runt att matcha sitt ledarskap med var organisationen befinner sig. Olika faser i en organisationsutveckling kräver olika ledarskap. 


Den frågan ställer vi oss ibland och nyper oss i armen för att konstatera att vi inte drömmer att vi har världens roligaste jobb, utan vi har det! 

Att varje dag få träffa människor som vill utvecklas för att bidra till sin organisations framgång är fantastiskt. 

I denna podd pratar Lars, Mats och Lena om hur vi gör och vilka resultat du som kund till oss kan uppnå. 

Nyfiken?

Kontakta oss på info@leadership2grow.com

 

 

 Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client0/web40/web:/var/www/clients/client0/web40/private:/var/www/clients/client0/web40/tmp:/var/www/leadership2grow.se/web:/srv/www/leadership2grow.se/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin:/dev/random:/dev/urandom) in /var/www/clients/client0/web40/web/wp-blog-header.php on line 23