Podcast

Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.

Josefine Ahlgren och Cilla Johansson är båda mitt i livet och bjuder på mycket energi, magkänsla och Pippi Långstrumptankar. Vi samtalar om varför det är bra att ha en wingwoman, om passionen för träning som drivkraft och om mod. In och lyssna!  

Vi som poddar med Näset Bootcamp idag är Lars Engstrom och Annika Nordén   


Anna Biärsjö, delägare på Hallongården på skånska Söderslätt, berättar om hur den familjeägda grisfarmen blev hallongård och hur de idag har över 70 000 besökare per år. Destinationen kombinerar mathantverk och Nobelhallon med att ge en del av landet till sina besökare. In och lyssna!  

Vi som poddar är Lars Engström och Annika Nordén


I detta avsnitt samtalar Anna-Carin Eriksson och Annika Norden om några erfarenheter kring det goda ledarskapet. Påverkar chefen ditt engagemang som medarbetare? Är det möjligt som chef att lära känna och lyssna på sina medarbetare och har du modet som chef, att be om feedback för din egen utveckling som ledare? Vill du reflektera och bli inspirerad kring ditt ledarskap? Hör av dig!


Möt Andreas Åkervall i ett samtal om entreprenören som är på sin andra företagsresa. HELkom står för en kultur och långsiktighet. Det är medarbetare och samarbetspartners som håller till i korgarna och hjulet snurrar hela tiden. Företagsresan om mot-och medgång, ledarskap och mod och framtid.  

 Vi som poddar är Anna-Carin Eriksson  och Lars Engstrom


Samir Cherif tar oss med på en hisnande resa där han blandar känsla och mjuka värden med ett entreprenörskap som fokuserar på lönsamhet.  

Nyckeltal och tydliga mål lägger en god grund för att kunna delegera ansvar. 

Men ännu viktigare är att omge sig med personer som tänker på samma sätt. 

Sedan är det bara att satsa och ha uthållighet! 

I detta avsnitt är det Lars som samtalar med Samir 


Ibland får vi frågan om vad vi jobbar med. Svaret blir nästan alltid; ledarutveckling, coachar ledare och nyckelpersoner till att nå företagets/organisationens mål. 

Men vad innebär det? Hur gör ni? 

En bra liknelse är personlig tränare inom idrott/träning. Vi bland annat inspirerar, utmanar, planerar, justerar och utvärderar om träningen givit det resultat vi vill ha. Hur mycket träning som gemenförts mellan våra möten och effekten av handlingarna. 

I detta avsnitt samtalar Anna-Carin och Lena om våra verktyg och processer. Dags för dig att skaffa en PT på jobbet? Hör av dig


Engagerat delar Madeleine Fritz från @kvdpro med sig av framgångsnycklar till att skapa ett team som kan leda oss till målet. 

I en bransch under snabb förändring gäller det att bygga en kultur med tillit och delaktighet. 

Det är två saker som här är särskilt viktiga understryker Madeleine 

  • Få medarbetarna att känna sig trygga och att känna att man bidrar  
  • Att veta vad som förväntas av mig och att få feedback på det 

I detta avsnitt samtalar @Lars med @Madeleine. 


Enligt forskning, bland annat publicerad i Harvard Business Review, är de bolag vars kultur präglas av att vara visions och värderingsstyrda tolv gånger lönsammare än de som inte är.

I dagens avsnitt resonerar Nicole, Jesper och Mats om just lönsamt ledarskap och vad det skulle kunna vara. Vad är lönsamt ledarskap för dig? Klart tycks i alla fall vara att ingen entydig formel som löser lönsamheten finns, det handlar mer om att bestämma sig för vilket ledarskap som passar just dig och sedan vara konsekvent. Häng med i dagens resonemang och plocka de bitar som passar dig bäst på din lönsamhetsresa.


I detta avsnitt tar Cecilia Kores med oss på en spännande utvecklingsresa. 

Från känslan att vara en hemsk chef till ett starkt, värderingsstyrt team som litar på varandra. 

En framgångsfaktor har varit att  medvetet bygga en teamkultur Viktiga områden här är dels att våga vara oenig samt att låta glädje och motivation styra medarbetarnas vardag. 

Idag är det Lars som poddar med Cecilia 

Not : Cecilia driver utöver Mumbaistockholm även podcasten Smyckespodden  


Ansvar – hur hänger det ihop med engagemang och helhetssyn? 

Har det personliga ansvaret påverkan på laget och den roll jag har i verksamheten? Vi tar upp dessa frågor i ett samtal om hur ansvar yttrar sig genom våra attityder och beteenden. 

 

Vi som poddar idag är Anna-Carin och Lena från @Leadership2Grow.