Podcast

Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.

Att vara förälder är en utmaning men också en källa till glädje för många av oss. Vi gör vårt bästa för att leda våra barn i den riktning som vi tror skall gagna dem bäst i livet. När barnen blir äldre ifrågasätter de ofta föräldrarnas råd och idéer. Hur blir det då? Är föräldrar och barn nöjda med det ledarskap som blev och vad har vi lärt oss av varandra? 

Lyssna på vår podcast när Lars Engström och Lena Järlo från Leadership2Grow diskuterar med Lenas son Daniel Goz, 24 år, hur ett bra föräldraledarskap ser ut. 


Häng med på Mattias Anderssons berättelser om livet som entreprenör. Vi pratar om nörderi, drömmar och mål, om att våga och att ha mod. Och såklart om livsuppgiften att lösa problem, sätta samman människor och att veta sina egna begränsningar. 

  


Sophie Persson håller styrelseutbildningar på @västsvenska handelskammaren. Begreppet ” Sortera – prioritera – fokusera ” är ett av de verktyg hon presenterar att använda i rollen som styrelseordförande. Hon menar att det är att sätt, att i händelse av kris, effektivt sortera ut vad det är som behöver göras och i vilken ordning. Detta hjälper dig och styrelsen att skapa förutsättning att fokusera på att göra rätt sak. 

I dagens avsnitt resonerar Mats och Lena om stress och vad som skapar stress i organisationer och hos individer. Det måste ju inte går så långt som till en kris för att man skall uppleva stress. Tydligt blir att det kan finnas många olika anledningar till den stress som allt för ofta får icke önskvärda konsekvenser. Sorteringsmodeller så som ovan nämnda kan då vara till hjälp. Häng med och låt dig inspireras av de verktyg Mats och Lena pratar om. Kanske kan något av det du hör vara dig och din organisation till hjälp.  


In och lyssna på avsnittet med Linus Arnesson, handbollsproffs M9, i Bergischer HC06. Karriären startade i hemorten Hedemora och gick vidare via RIK Göteborg. En resa som kunde hamnat i diket på vägen men valen och målet blev tydligare. Linus reflekterar och delar med sig av resan och önskar att killar vågar prata mer med varann. En resa om mot-och medgång, val i livet och framtid.   

I detta avsnitt möter Anna-Carin Eriksson  M9:an  Linus Arnesson 


Ett högpresterande team har nått en maximal effektivitetsnivå och utmärks av att alla medlemmar är starkt engagerade i teamarbetet, liksom i varandras framgång och utveckling. Man delar på ledarskapet, utan prestigehänsyn. Syfte och mål, som alla tror på, är tydligt definierade och man har bestämt hur man skall jobba ihop. Teamet har utvecklat en egen identitet som inspirerar till sammanhållning och vilja att lyckas. Man litar på varandra och teamet gemensamt gläds åt framgången. Produktiviteten blir avsevärt högre än de enskilda medlemmarnas sammanlagda produktivitet. Ett högpresterande team överträffar vida resultatet av andra, liknande team och övertrumfar de krav och förväntningar som ställs på dem utifrån givna förutsättningar 

I detta avsnitt hör vi Lena fråga Lars om vårt utvecklingsverktyg Teambarometern. Hur det fungerar och för vilka kan det vara ett bra verktyg. 

Teambarometer hjälper dig och alla i er grupp att ställa diagnos på just ert teamarbete samt stimulera till nödvändiga attitydförändringar, liksom att hitta och genomföra de åtgärder som krävs för att ni skall nå nya höjder i er teamsamverkan 


’När magkänsla kombineras med digital teknik lyfter kommunikationen

God kommunikation leder till bra beslut  

– Detta gäller både inom lagidrott och i komplexa tekniska projekt.  

Hör Victor Västernäs på AFRY ( och f.d.. Elitseglare ) reflektera kring effektiv kommunikation där målet är att “få med alla på båten”. 

I en snar framtid , när vi kan kombinera ihop magkänslan med tekniken kommer vi ha något väldigt kraftfullt som tar kommunikationen till en helt ny nivå, förutspår Victor.

Bifogat en inspirerande film om kommunikation och snabba beslut där vi får följa  teamet Victor & Victor som elitseglare.  https://youtu.be/bWZ8SFJrYqc

 

I detta avsnitt är det Lars Engström som samtalar med Victor.


I detta avsnitt resonerar vi oss kring motivation. Vad skapar motivation? Vi kommer in på kommunikation, målsättningar, uppföljning och empowerment. 

Vi som samtalar är Lena Järlo, Lars Engström, Jesper Richert och Lena Engström 


Efter ett antal år är Niclas Sundgren tillbaka på Liljevall Arkitekter i rollen som VD. 

Med sig har han många erfarenheter från andra branscher och nya perspektiv. 

Vi resonerar kring hur man förändrar en kultur och hur man kan testa nya tankar genom att be om att få “provprata” 

Vi som poddar med Niclas är Lena och Lars. 


Uppföljning är en framgångsfaktor för att uppnå mål och önskade resultat. Trots detta är det ofta så att när pilarna och siffrorna visar rätt riktning så prioriterar vi ner uppföljningen. Vad kommer det sig? I veckans avsnitt resonerar Lars och Lena om anledningen och vad man kan göra för att behålla fokuset på uppföljning över tid.  

Behöver du fler verktyg i din verktygslåda? Hör av dig till oss på Leadership2Grow. 


Sätt dig tillrätta i lugn och ro. I detta avsnitt vill vi kärleksfullt utmana dig till att öppna upp ditt sinne för nya perspektiv och tankar. Vi samtalar om värdet av att följa sitt engagemang i stället för sin ambition. Om att genomlida för att röja källan och kunna följa sitt hjärta. 

Inbjuder dig till att följa med på en inre resa på temat ”kärläk”. 

Och känner du till ”Livets träd”? 

I podden samtalar Lars med Klas Parknäs på Tillvaron AB