Tid för reflektion

Det är verkligen en annorlunda sommar vi upplever just nu. Social distansering och ett väder som pendlar mellan högsommar och sen höst ger många av oss i alla fall tid. Ett sätt att använda sin tid är att konstruktivt och nyfiket reflektera över sin egen livssituation. Var befinner jag mig? Vart är jag på väg? Är jag på rätt spår? Är det verkligen dit jag vill?

Var är din favoritplats för reflektion och eftertanke? I joggingspåret, duschen, vid havet, favoritfåtöljen, i sängen eller kanske i hängmattan. Oavsett plats, ge dig själv möjligheten att utan press på tid och krav från omgivningen nyfiket fundera på din situation i livet. Våra liv består av många områden såsom hälsa, fritid, ekonomi, jobb/karriär, bostad, familj/vänner/relationer, personlig utveckling och andlighet/upplevelser. Välj själv om du tittar på helheten eller väljer ut ett speciellt område som berör dig just nu och ställ dig följande frågor:

  • Var fungerar bra just?
  • Vad skulle jag vilja förändra och utveckla?
  • Vad vill jag uppnå med denna förändring? Vad är mitt mål?
  • Varför vill jag detta?
  • Hur gör jag det?

Bestäm dig för ett litet första steg som du tar redan första dagen för att komma igång. ”En tusenmilaresa börjar med ett steg”, Lao-Tse (604 f.kr-531 f.kr).

Tid för reflektion