Hur hänger bra kommunikation ihop med bra relationer?

Det som kan störa relationerna i en arbetsgruppen och därmed försämra kommunikationen mellan medlemmarna kan sammanfattas under beteckningarna ”interna processer” samt ”undvikande”.

I den förstnämnda kategorin hör sådant som har med dålig disciplin att göra – medlemmar kommer sent till möten, de har tankarna på annat håll och ägnar sig åt detta, beslut fattas för att rivas upp på nästa möte samt att konflikter uppstår mellan individer.

I kategorin ”undvikande” handlar det oftast om relationen mellan gruppen och chef. Förtroendet för chefen är naggat i kanten och medlemmarna undviker att konfrontera såväl huvudfrågor som personer. Chefens attityd och beteende påverkar i hög grad tilliten och är avgörande för etablerandet av ansvarsområde och arbetsform för gruppen.

Då det finns ett klart och tydligt uppdrag med tydliga gränser presterar teamen i allmänhet bra. När relationerna är bra och kommunikationen fungerar råder ömsesidig respekt och hjälpsamhet. Man respekterar skillnader i åsikter och synsätt och medlemmarna lyssnar aktivt på varandra. Kommunikationsklimatet är öppet, ärligt och tydlig.

Hur ser det ut hos er?

Nyfiken? Kontakta oss på  info@leadership2grow.com

Lyssna gärna på podden; Bra kommunikation kräver goda relationer  | Leadership 2 Grow

Hur hänger bra kommunikation ihop med bra relationer?

Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client0/web40/web:/var/www/clients/client0/web40/private:/var/www/clients/client0/web40/tmp:/var/www/leadership2grow.se/web:/srv/www/leadership2grow.se/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin:/dev/random:/dev/urandom) in /var/www/clients/client0/web40/web/wp-blog-header.php on line 23