Det kommunicerande ledarskapet

A wise man speaks because he has something to say, a fool speaks because he has to say something.                       Platon

En av nycklarna i ett framgångsrikt ledarskap är att kunna kommunicera tydlighet på alla sätt, för att få bästa effekt av alla resurser i organisationen.

Det gäller…

  • Tydlighet i organisationens struktur och arbetssätt
  • Tydlighet i mål och syften
  • Tydlighet i publik kommunikation
  • Tydlighet i personlig kommunikation

Till syvende och sist kommer det mycket an på hur man tydliggör organisationens syften och mål i sin personliga kommunikation med andra. Det blir allt viktigare att vara öppen och tydlig i sättet att förmedla budskap och att skapa ett klimat för konstruktiv dialog.

Man måste avsätta tid för adekvat information och kommunikation. Bra förberedelser och att hitta en bra struktur i det man vill framföra är A och O. Informationsflödet är blixtsnabbt i dag, framför allt genom digitala media. Det gäller att inte drunkna med viktig information och kommunikation i detta strida flöde. Syftet med att vara tydlig är att skapa en känsla av säkerhet, trygghet och kraftfullhet hos alla berörda. Detta i sin tur bygger motivation och energi hos de enskilda människorna och ökar effektiviteten såväl hos medarbetare som i organisationen som helhet.

Tydlighet är en dygd!

Nyfiken på mer? Kontakta oss på info@leadership2grow.com

Det kommunicerande ledarskapet

Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client0/web40/web:/var/www/clients/client0/web40/private:/var/www/clients/client0/web40/tmp:/var/www/leadership2grow.se/web:/srv/www/leadership2grow.se/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin:/dev/random:/dev/urandom) in /var/www/clients/client0/web40/web/wp-blog-header.php on line 23