DIN FRAMTID!

September – en månad då många vakna organisationer drar på visionära strategidagar.

Att arbeta framtidsorienterat är otvivelaktigt en avgörande parameter för utveckling och därmed långsiktig överlevnad. Detta kan tyckas enkelt. Dock visar fakta att många företag saknar rutiner och processer för att ta sig den värdefulla tid som behövs för att göra jobbet.

Det finns många sätt, klassiska som nydanande, att attackera ett strategiarbete med.

Här är två exempel på modeller som är användbara vid strategiöversyn och när man sätter nya strategier:

SWOT-ANALYS (Styrkor, Svagheter, Möjligheter, Hot):

En SWOT-analys är en enkel men effektiv modell för att identifiera och utvärdera företagets interna styrkor och svagheter samt externa möjligheter och hot i den omgivande marknaden. Detta hjälper till att informera strategival och prioriteringar.

4D-PROOSESS

En modell användbar för att strukturera och genomföra förändringsarbete och projektledning i fyra steg. Den hjälper till att skapa klarhet, engagemang och framdrift i förändringsinitiativ. De fyra stegen är:

Discover (Upptäcka)

Design (Designa):

Develop (Utveckla):

Deploy (Implementera):

 

Hur skall DIN FRAMTID bli? Vi på @leadership2grow stöttar, coachar och utmanar ledare dagligen runt att prioritera sin egen framtid. Är det din tur att ihop med oss kika in i kristallkulan? Kontakta oss gärna på info@leadership2grow.com eller skriv i kommentarsfältet nedan så kikar vi ihop.

 

#strategi #strategiarbete #swot #ledarskap #resultat #mål #framtidsorienterad

DIN FRAMTID!