Var kommer ni i mål om ni inte bestämt vad och var det gemensamma målet är?

v38

Efter förra veckans tema runt att fira sina segrar lämnar vi nu segerruset och lyfter blicken mot horisonten och granskar denna veckan i vilken grad vi har samsyn runt våra gemensamma mål.

En gemensam målbild skulle kunna beskrivas som den bild av det mål en människa eller organisation har när man beslutar sig för att gå i en viss riktning. Den gemensamma målbilden är viktig eftersom den påverkar både beslut och i förlängningen även hur vi skall nå dit vi vill.  Här lägger vi alltså grunden för de resultat vi vill uppnå.

Hur når din verksamhet ut med er gemensamma målbild? I en studie genomförd av författaren och konsulten William Scheimann visade det sig att endast 14 procent av de organisationer han studerat att medarbetarna upplevde sig ha god förståelse för företagets strategi och mål.

Hur väl varje individ än presterar i en gemensam uppgift är det inte svårt att föreställa sig energiläckaget som uppstår om individerna löper åt olika håll. På samma sätt är det enkelt att föreställa sig vilken kraft som uppstår när de gemensamma målen är väl definierade, engagerande och accepterade.

Det finns gott om exempel på verksamheter som fått rejäl extrafart i sina resultat efter att man gemensamt tagit sig tid att stanna upp och reflektera över hur verksamhetens gemensamma mål ser ut och i vilken grad man har samsyn runt dom.

Förutom att hjälpa ledare med strukturerad hjälp till reflektion runt sina verksamheters gemensamma mål har vi på Think Do and Grow också hjälpt verksamheter att konkret forma och implementerat dom. Resultaten har inte låtit vänta på sig.

Vad skulle det betyda hos er att tänka till lite extra runt er samsyn på mål, strategier och prioriteringar. Är det dags att låta någon av oss på Think Do and Grow utmana er?

Var kommer ni i mål om ni inte bestämt vad och var det gemensamma målet är?