Balans i livet

balans

Det händer i bland att man under perioder i sitt liv prioriterar ett särskilt område mer än andra. Detta sker lätt på bekostnad av andra viktiga områden. Det är som bekant mycket vanligt att arbetet och karriären ibland får överdriven uppmärksamhet medan familjen åsidosätts.

Det behöver inte nödvändigtvis vara fel att starkt prioritera arbete och yrkesliv. Tvärtom är det kanske det enda rätta, i alla fall under en period. Bara man vet varför man gör det. Det är också en stor fördel om berörda parter, såsom familj eller arbetsplats, är fullt införstådda med de prioriteringar man gör. Detta är ett viktigt led i strävan att uppnå̊ den önskvärda balansen.

Livsledarskap är att leda sig själv genom det liv som vi, mer eller mindre genom tillfälligheternas spel, begåvats med. Ingen av oss vet hur långt livet blir. I yngre år kan det kännas som om man har en evighet framför sig. Ju äldre man blir, desto kortare kan den evigheten kännas. Men ingen av oss vet säkert. Vi vet bara att tiden faktiskt är begränsad. Enbart detta faktum gör, att vi har anledning att göra det bästa möjliga av det liv vi lever just nu. Det gäller att skapa den balans som är bäst för oss, innan det är för sent.

Hur skapar du din balans? Vi på Think Do & Grow har erfarit hur hundratals ledare genom åren skapat personliga resultat genom att med stöd reflektera runt dessa frågor. Om du tycker detta är viktigt, och är öppen för personliga utmaningar, får du gärna kontakta oss.

 

Balans i livet